Att säkerhetsbranschen växer går enkelt att förklara med att inbrotten ökar. Allt fler installerar larm hemma, och att jobba som säljare inom larm och säkerhet har blivit mycket lukrativt. Det kan man konstatera på olika håll i Malmö idag.

Letar du säljjobb i Malmö? Då ska du söka dig till säkerhets- och larmbranschen. I takt med att fler installerar larm hemma har säkerhetstbranschen ökar markant. Säljare inom denna sektor tjänar mycket pengar och klimatet på jobbet är på hög nivå. Många dras till den här typen av jobb eftersom man både vill göra en insats för säkerheten inom ett område men också för att det är ett mycket bra sätt att klättra karriärsmässigt: chanserna ser mycket stora ut inom säkerhetsbranschen.

Här finns ett klipp som ger en bild av hur det är att arbeta som säljare inom larm och säkerhet:


Säkerhet först när inbrott ökar

I medierna finns många exempel på hur inbrotten ökar. Vi kan läsa exempel på exempel i massa tidningar där man påvisar ett ökat tryck både bland villaägare men också bland sådana som bor i lägenhet. Att installera larm och aktivt arbeta med grannsämja är något som polisen själva rekommenderar som ett sätt att skydda sitt hushåll från inbrott. Exempel kan du läsa i Expressen, Sydsvenskan och Ystads Allehanda.

Vad kan man inom säkerhetsbranschen göra för att minska inbrotten? Bland annat pratar man om att försvåra för inbrottstjuvarna genom att installera larm. Man pratar också om att öka insynen i ens lägenhet eller villa, även fast inte alla är pigga på det. Ett annat sätt är att inte skylta i sina öppna sociala medier om att man är bortrest: inbrottstjuvar arbetar även på internet för att bevaka vilka villor och lägenheter man kan arbeta lugnt i, eftersom fler också installerar tuffare dörrar som är svårare att bryta sig in i.