Bra förvaring är nyckeln till ett rent och organiserat hem men det är även ett sätt att hålla saker och ting på en undangömd plats i de fall du skulle kunna drabbas av ett inbrott. Smycken, värdepapper eller saker med affektionsvärde bör vara på rätt plats för dig och inte för en potentiell inkräktare.

Du kan arrangera ditt hem på många sätt för att undvika att du går i fällan istället för inbrottstjuven. Nu är det inte menat som att du ska säkra ditt hem från topp till tå utan att ha ett fungerande hemlarm, men det finns saker du kan göra själv genom att skapa bättre plats, osynlig förvaring och skrymslen att dra nytta av. Kika på https://baddsofflagret.com/baddsoffor/sangskap/ och se vilka praktiska bäddsoffor och sängskåp du kan hitta, dels för att skapa bättre ytor och dels för att hålla dina värdesaker undanskuffade när du inte är hemma.

smart förvaringSäker förvaring ur alla perspektiv

Hur kan då tänka för att hitta de allra bästa förvaringsplatserna i ditt hem som bara du och din familj har koll på? Förmodligen äger du inget slott fullt med lönngångar som förirrar och förvirrar. Men även i en lägenhet eller mindre villa går det att förvara smart.

Lådor i lådor på lådor

Tänk de ryska dockorna! De stoppas i varandra och kan dessutom förvara småsaker utan att det syns. Samma sak kan du göra med lådor. Idag finns många smarta lösningar där lådor inbegrips där du kan organisera stort och smått för att sedan stoppa undan hela fadderullan i ett skåp.

Sängar med underskåp och sängkappa

Om du tycker sängkappa låter ålderdomligt och utdött så kan du tänka om. Idag kan du hitta så mycket mer än de traditionella volangerna med rosenknoppar som motiv. Sängkappor gör att du inte ser sänglådorna under sängen vid första anblick, och i lådorna finns plats för en del förvaring.

Dålig förvaring skapar ännu mer oreda

Visste du att svenskar är bland de sämsta på att organisera sina hem enligt studier? Därför är det inte konstigt att folk faktiskt till och med funderar på att flytta på grund av oredan som bäddar för ännu mer oreda. Gör såhär:

 

  • Ta tillvara på alla outnyttjade hörn, även bakom dörrar och gardiner
  • Backar som kan dras ut kan bli en ersättning till alltför många hyllor
  • Snygga till alla öppna skåp med skjutdörrar som gör att man inte kan se in genom fönstret vad som finns tillgängligt