Vad finns det att tänka på för att slippa inbrott? Bland annat renoverade fönster med larm och att du börjar tänka som en tjuv för att minska risken för att få hem en.

Det finns ofta fler anledningar till att renovera fönster än att de ska vara mer täta och släppa in mindre kalluft – även det också är viktigt givetvis. Men med renoverande eller nya fönster kan du dessutom få ett mer inbrottssäkert hem. Inte minst med nya lås och larm till vardera fönster som är tillgängliga från markplan. De allra flesta inbrott sker genom fönster, men även genom altandörrar och källardörrar. I villor eller lägenheter på markplan åtminstone. Därför är det av hög vikt att förstärka dessa med lås och larm.

Larm till fönster och dörrar

För att slippa inbrott gäller det att tänka som en tjuv. I en artikel i Expressen går det att läsa om hur det allra viktigaste är att ha en bra hemförsäkring, som gör det möjligt för dig att få ut pengar ifall värdesaker stulits under ett inbrott hemma hos dig. Fler saker att tänka på är att se över hela husets ”skalskydd”, det vill säga – är låsen lätta att bryta upp, är fönster rediga och utrustade med larm, liksom dörrar? Finns det någon möjlighet för en tjuv att arbeta ostört, genom att det är buskage nära fönstret som skyddar tjuven från att synas för grannar och förbipasserande? Hur lång tid tar det i så fall innan någon upptäcker inbrottet och ringer till polisen? Se även över potentiella flyktvägar för tjuven – hur lätt är det att ta sig ut när inbrottet väl skett. Och vad finns det att stjäla som faktiskt går att sälja med vinst? Tänk efter och se till att försäkra dina värdesaker eller förvara de säkert på en plats utan risk för inbrott.

Även på Polisen går det att läsa om hur du på bästa sätt skyddar dig mot inbrott i hemmet. Det är obehagligt att ha en ovälkommen gäst i huset eller lägenheten, inte minst en som tar dina saker och lämnar oreda efter sig. Se till att ha utomhusbelysning som tänds med rörelsevakt vid dörrar och att ha alla trädgårdsredskap och verktyg inne så at inte tjuvar kan använda sig av dessa för att bryta sig in. Mer om detta går det även att läsa om här.