En badrumsrenovering kommer väl till pass när gamla faciliteter behöver bytas ut till nya. Även mindre familjemedlemmar kan göra att kraven för hur badrummet ska se ut och fungerar ser lite annorlunda ut än för den som bott i singelhushåll. Undvik vassa kanter, se till att det finns bra halkskydd och anlita alltid certifierade proffs för badrumsrenovering. 

Några som är vana vid att ha fullt upp på hösten är Aquabygg som specialiserar sig på kök och badrum, du kan hitta dem här: http://aquabygg.se/renovering/badrumsrenovering/. Att anpassa renoveringen till vilka som kommer bruka badrummet känner de till som en grundregel. Till exempel skiljer sig ett badrum för ett singelhushåll mycket åt från ett badrum med många familjemedlemmar – kanske där någon också har rörelsesvårigheter och behöver utrymme för det också. Kom ihåg att ett badrum ska vara både funktionellt, säkert och frambringa avslappning och en stund att rå om sig själv.

Renovering, fler tips

Vill du renovera men bor i hyresrätt? Då kan det vara bra att du tänker på några saker innan du sätter igång. Eftersom du inte äger din andel utan bara hyr den är det några saker du måste ha i åtanke. Ska du till exempel renovera i ditt badrum ska du alltid kontakta din hyresvärd om detta, eftersom det rör ett våtutrymme. Du har inte heller rätt att byta ut golv utan att överlägga med din hyresvärd om detta – tvärtom kan det till och med vara motiverat för hyresvärden att stå för den kostnaden själv.

Att passa på att renovera under sin semester är frestande för många. Säkert har vintern och våren satt sina spår i kök och badrum, många får lust att köpa ny soffa och andra nya möbler till hösten som för många innebär en nystart på året. Men att renovera själv är inte alltid en enkel affär, och gäller det elinstallationer eller våtutrymmen bör ingen annan än en hantverkare utföra jobbet. Många renoverar också i och med att de ska sälja sin bostad. Ett tips är då att renovera så att det ser snyggt och fräscht ut – det kommer nämligen locka upp priserna vid försäljningen.