Vad för golv ska man välja i sitt hem när det är dags för renovering och golvbyte? Och visste du att det är ännu bättre att reparera och slipa ett gammalt trägolv i stället för att lägga in nytt?

Letar du efter någon som kan slipa upp dina massiva trägolv så att de ser ut som nya? Eller vill du ha nytt golv i massivt trä med fint parkettmönster? Trägolv finns i massor av träslag, där vissa är mer härdiga än andra. Fundera på vad golvet får kosta och vad det ska tåla innan du köper ett nytt.

Slipa golv i trä

golvslipningHar du ett repigt och slitet trägolv i vardagsrummet? Kanske vilar det en vacker parkett under reporna som kommer fram av en ordentlig golvslipning och inoljning? Kontakta en golvslipare i stället för att riva upp golvet, googla ”Golvslipning stockholm” för att snabbt hitta flera experter. Det finns många fördelar med att slipa golvet i stället för att slita ut det och lägga in nytt, inte minst för miljön.

Trender inom trägolv

Det är trendigare än någonsin med trägolv. I en artikel i Aftonbladet går det att läsa om hur det finns allt från rustika, ojämna plankor att välja på, till extra stort fiskbensmönster på parketten, liksom djupmörkt trä som skapar tyngd och skänker karaktär. Med tydliga kvistar och sprickor i träet bildas en handgjord och ombonad känsla i vilket hem som helst. Och det finns massvis av träslag att välja på, som ljus lönn och tålig ek, till mörk merbau och furu.

Ett tåligt golv

Tänk på att golvet gärna ska hålla en längre tid, det ska vara slitstarkt och klara både tunga föremål och spring. Gör du ett långsiktigt val investerar du i ditt hem, för framtiden. Golvet blir även mer hållbart om du hittar ett träslag och ett golvmönster som harmonierar med resten av huset eller lägenheten. Vårda dessutom ditt golv, fuktmoppa med lagom mycket vatten för bästa resultat. VÄlj gärna ett golv som går att slipa, fräscha upp med färg och olja, liksom som du kan förändra i framtiden. På det planet är ekgolv det bästa alternativet. Mer om ekgolvets alla fördelar kan du läsa om här i Sköna Hem.