Vid brand eller inbrott är det guld värt att ha en hemförsäkring. Då kan du få ersättning för skadorna. Har du ingen kan du däremot hamna i en tråkig ekonomisk situation.

Vissa försäkringar är ovärderliga, medan andra är mer eller mindre onödiga. Hemförsäkringen är en sådan försäkring som du helst inte ska vara utan. Det finns dock ingen lag som säger att du måste ha en. Om du vill teckna en smart hemförsäkring ska du gå in på https://www.gofido.se/ som erbjuder en försäkring för dina specifika behov. Du betalar endast för det du har och det tillkommer inga onödiga extra kostnader. Du kan antingen ta ett av deras förslag eller göra egna val för hemförsäkringen. När du råkar ut för inbrott eller något annat oväntat sker med hemmet kommer du att tacka dig själv för att du tecknade en hemförsäkring. Det ingår ofta en reseförsäkring i hemförsäkringen vilket är bra att veta.

Om du hyr din bostad behövs dock bara en hemförsäkring.Läs mer här

Bra försäkringar att ha

Det finns också många förskäringar som du inte alls behöver. Exempelvis varnar Konsumentverket för vilseledande försäkringar för id-skydd. Tilläggsförsäkringar för tv-apparater och datorer är ofta överflödigt att ha. Förutom en hemförsäkring är en barnförsäkring om du har barn betydelsefullt att ha, en djurförsäkring om du har djur och en bilförsäkring. En barnförsäkring är bra att teckna direkt när barnet föds. Att ha en sjuk- och olycksfallsförsäkring är ett annat tips. Tyvärr nekas en del att teckna den typen av försäkring.