När du ska sälja din lägenhet är det viktigt att du gör bostaden så attraktiv som möjligt. De som kommer på visning måste kunna föreställa sig att de själva bor i lägenheten eller huset. Dessutom är det vissa saker du måste tänka på ur säkerhetssynpunkt. Detta kan du läsa mer om här!

Gladlynt professionell ung fastighetsmäklare ser glad och leende samtidigt visa husetÄr du osäker på hur du bäst stylar ditt hem kan du börja med att rådfråga din mäklare om vad du ska tänka på. De är vana vid att sälja bostäder och vet vad som fungerar och vad som ska plockas bort.

Tänk på att gömma värdesaker

Du vill att visningarna ska vara en positiv upplevelse. Att komma hem och upptäcka att dina värdesaker är borta är nog något av det värsta som kan hända. Här kommer en liten checklista som du bör ha i åtanke när du stylar hemmet:

  • Ta bort alla synliga värdesaker
  • Tänk på att folk öppnar skåp och garderober
  • Rensa bort post och annat med personliga uppgifter

Tänk dig att ditt hem ska se så opersonligt ut som möjligt. Ha aldrig värdesaker som klockor, smycken, nycklar eller plånbok liggandes synligt. Lås gärna in allt detta på ett säkert ställe innan visningarna börjar. Om du vill ha kvar visa detaljer ur stylingsynpunkt bör du välja sådana utan större ekonomiskt värde.

Glöm inte att rensa i skåp, garderober och lådor

Något som du kanske inte alltid tänker på till en början är att spekulanterna även kan öppna garderober och skåp. Därför bör du rensa detta, både på grund av stöldrisken och för att ge ett mer kliniskt intryck. Har du mycket lådor i köket till exempel får du inte glömma att tömma dessa på värdesaker. Ta gärna inspiration från inredningstidningar eller sociala medier och se hur en professionellt stylad lägenhet ser ut.

Ta bort alla personliga saker

Till sist bör du ta bort alla personliga saker i form av brev och papper där det står ditt namn och adress. De flesta tar även bort familjefoton, dels för att spekulanterna inte vill se att någon annan bor där och dels på grund av integritetsskäl.