Många husägare bortser från att hemmet kan ha dolda skador när du köper det. Om huset ser fint ut på ytan så måste ju allt vara bra, eller? Riktigt så enkelt är det inte. Ett hus kan visa sig ha flera dolda skador som du inte ser till en början med blotta ögat. Om du sedan står där med kostsamma reparationer, så skulle du ångra dig att inte ha tagit dit en besiktningsman redan innan köpet gick igenom. Här får du råd i förebyggande syfte.

Hur kan du vara säker på att ditt hem inte skyler några dolda skador? Kanske det finns små vattenskador som blir större med tiden, eller mögelsvampar har rotat sig i krypgrunderna. Vidta försiktighetsåtgärder redan idag och besök Waterproof Stockholm här för att få reda på mer smarta saker och lösningar för att få bukt med problemen.

väggar med fuktskadorVilka fuktskador kan existera?

Fukt kan arta sig på många olika sätt. Det kan synas som mögelsvampar i hörn, på väggar och i krypgrunder. De mögelarter som är vanligaste är:

  • Svartmögel
  • Vitmögel
  • Hussvamp

Mögelsvampar kan ses med ett mögeltest.

Fukt kan också te sig som avflagnade tapeter där du inte riktigt fattar vad som har hänt. Och det kan förekomma som fukt i luften som avger allergier och dålig lukt, som i värsta fall kan utvecklas till astma. Det bästa du kan göra själv är att gå husesyn och kolla in alla våtutrymmen och andra rum i huset för att se om du överhuvudtaget känner en konstig lukt, har huvudvärk eller har kliande ögon. Misstänker du det minsta obehag är det dags för ett snabbt samtal till en firma som får bukt med fuktskador. Detta är otroligt viktigt, inte minst om det rör sig om offentliga byggnader såsom sjukhus och allmänna vårdinrättningar.

I ett förebyggande syfte är det dock allra bäst att planera in en besiktning med ett proffs som går igenom hela hemmet med mätinstrument och vidöppna ögon för att känna av om det döljer sig något olämpligt i skrymslen och vrår. Eftersom det ibland kan vara svårt att komma åt på vissa områden för en vanlig person som du, är det alltså bättre att gå tillväga på det här sättet.