För att en bostadsförsäljning ska bli lyckad krävs det en skicklig mäklare. Att välja en mäklare som bland annat är ärlig och som har kunskap och erfarenhet är viktigt för att du ska känna dig trygg med försäljningen. Välj därför din mäklare med omsorg.

Att sälja en lägenhet är en stor affär och det handlar om mycket pengar. Det är viktigt att försöka sälja lägenheten på ett säkert sätt för att hela affären ska bli bra. Det i särklass viktigaste du ska tänka på för att sälja lägenheten säkert är att anlita en bra och trovärdig mäklare. Om du vill ha en grym mäklare ska du kolla här på mäklare Solna, de vet vad som krävs för att sälja en lägenhet i Solna säkert och med goda resultat. Mäklarna har en lång erfarenhet och de gör allt för att du ska känna dig trygg och nöjd med din bostadsaffär. Om du letar ett nytt boende kan de även hjälpa dig med det.

Mäklaren bör ha god lokalkännedom

När du ska sälja en lägenhet i Solna är det viktigt att du väljer en mäklare som faktiskt har erfarenhet av Solna och alla bostadsområden. God lokalkännedom är en av det viktigaste faktorerna en mäklare bör ha för att försäljningen ska bli bra. En mäklare med bra lokalkännedom kan på visningen förmedla både känsla och kunskap om området på ett positivt sätt. Att sälja vid rätt tidpunkt är också viktigt och en mäklare som kan Solna vet när bästa tidpunkten att sälja är.

Frågor att ställa till mäklare

För att hitta den bästa mäklaren för dig är det en bra idé att boka in ett möte med mäklaren för att kunna ställa olika frågor. Att hitta en bra mäklare är som en jobbintervju där du är uppdragsgivaren. Ställ frågor om ditt område för att se vad hen kan. Fråga också om hur marknadsföringen kommer gå till, hur du ska styla lägenheten på bästa sätt och hur själva visningarna går till. Du kan även fråga om värderingen på din bostad, vilken specialistkompetens mäklaren har och hur budgivningen går till.

Mäklaren ska göra dig trygg

Det är betydelsefullt att du känner tillit till mäklaren. Du ska känna dig trygg med personen du väljer, mäklaren ska kunna förvalta ditt förtroende. Under mötet med mäklaren är det bra att öppet berätta om dina förväntningar och önskemål. Undanhåll heller inga detaljer kring bostaden. Ett tips är att låta mäklaren sälja in sig själv.

Kunskap och erfarenhet

Det som utmärker en skicklig mäklare är att hen har kunskap och erfarenhet. Det är inte alltid enkelt att sälja en bostad och därför behöver en mäklare kunna använda flera strategier för att lyckas med försäljningen. En riktigt vass mäklare kan svara på alla frågor som både du och intressenterna har. En mäklare som är ärlig, engagerad, inger förtroende och som är både strukturerad och noggrann är oftast bra. Det viktigaste av allt när du ska göra ditt val är att du faktiskt får en bra känsla när du träffar mäklaren. Om det inte känns bra, be att få träffa en annan mäklare på kontoret.

Kännetecken för en bra mäklare:

  • Ärlig
  • Strukturerad och noggrann
  • Bra lokalkännedom
  • Har olika säljstrategier
  • Inger förtroende